Hackebiff med senap

Du behöver 600 g blandfärs 1.5 dl matlagningsgrädde 15 % 1 st ägg 2 msk skånsk grovkornig senap eller annan matlagningssenap 0.5 tsk salt vitpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g blandfärs
  • 1.5 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 1 st ägg
  • 2 msk skånsk grovkornig senap eller annan matlagningssenap
  • 0.5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kg potatis skalad
  • 2.5 dl mjölk mellanmjölk
  • salt och vitpeppar
  • 150 g sockerärter

Gör så här

1
Arbeta ihop blandfärs, matlagningsgrädde, ägg, senap, salt och peppar.

2

3
Forma biffar och stek dem i lite rapsolja på båda sidor.

4
Efterstek dem i ugnen, 200 grader i 10 minuter.

5
Koka potatisen mjuk. Slå bort vattnet, låt det ånga av ordentligt. Värm mjölken till strax under kokpunkten.

6

7
Mosa potatisen med en gaffel och rör i mjölken. Gärna med en ballongvisp eller en elvisp. Krydda med salt och peppar.

8
Servera till hackebiffarna

9
tillsammans med lättkokta sockerärter.

10

11
Senap:

12
Häll 2 påsar bruna senapsfrön och 1 påse gula frön (à 35 g)

13
i en mixer. Kör så att fröna krossas, häll upp dem i en skål. Tillsätt 1 msk Colmans senapspulver, 1 1/2 dl vatten,

14
2 msk rödvinsvinäger, 2 msk rapsolja och 1/2 tsk salt. Låt svälla 3-4 dagar innan du använder den. Späd eventuellt med lite mer vatten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top