Gurksoppa med räkor och pepparrot

Du behöver 4 st gurkor 1 st vitlöksklyfta 1 msk pressad citron 1.5 dl kycklingfond salt och nymalen svartpeppar 200 g räkor utan skal 1...

Tillagningstid: 25 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 4 st gurkor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • 1.5 dl kycklingfond
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 200 g räkor utan skal
  • 1 msk dill skuren
  • 0.5 st rödlök finhackad
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1 tsk rivet citronskal det yttersta gula
  • 2 msk crème fraîche

Gör så här

1
Skala gurkorna. Ta undan en halv (som ska tärnas och blandas med räkorna), skär resten i bitar och lägg i mixer eller matberedare. Mixa till en slät soppa tillsammans med vitlök, citron och fond. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

2
Kärna ur och tärna gurkhalvan, hacka räkorna grovt. Blanda gurka och räkor med dill, rödlök och pepparrot. Lägg hacket i skedar som bjuds till soppan som serveras väl kyld i glas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top