Du behöver
- 4 st gurkor
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk pressad citron
- 1.5 dl kycklingfond
- salt och nymalen svartpeppar
- 200 g räkor utan skal
- 1 msk dill skuren
- 0.5 st rödlök finhackad
- 2 msk riven pepparrot
- 1 tsk rivet citronskal det yttersta gula
- 2 msk crème fraîche
Gör så här
1
Skala gurkorna. Ta undan en halv (som ska tärnas och blandas med räkorna), skär resten i bitar och lägg i mixer eller matberedare. Mixa till en slät soppa tillsammans med vitlök, citron och fond. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2
Kärna ur och tärna gurkhalvan, hacka räkorna grovt. Blanda gurka och räkor med dill, rödlök och pepparrot. Lägg hacket i skedar som bjuds till soppan som serveras väl kyld i glas.