RECEPT FRÅN IK

Gurkrullar med kallrökt lax

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gurka
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 100 g färskost smak av gräslök, rumstempererad
  • 0,5 st rödlök fint hackad
  • 50 g forellrom
  • dillvippor till topping

Gör så här

1

Hyvla gurkan på längden så att du får långa remsor; skippa mittersta biten som består av vattniga kärnor. Lägg remsorna något omlott på en bit plastfolie. 

2

Lägg laxskivorna något omlott ovanpå gurkan och bred sedan på färskosten. Rulla ihop till en tajt rulle med hjälp av plastfolien. 

3

Skär rullen i bitar och toppa dem med rödlök, forellrom och en dillvippa. 


Kommentar:
Tips: Att använda färdig smaksatt färskost går snabbt, men självklart kan du istället köpa naturell ost och smaksätta den med det du gillar.

Recept