Gult currypulver

Du behöver 3 msk korianderfrö 2 msk spiskumminfrön 2 tsk senapsfrö (svart) 2 tsk svartpepparkorn 3 krm kardemumma mald 3 msk gurkmeja 2 msk chilipulver...


4 portioner

Du behöver

  • 3 msk korianderfrö
  • 2 msk spiskumminfrön
  • 2 tsk senapsfrö (svart)
  • 2 tsk svartpepparkorn
  • 3 krm kardemumma mald
  • 3 msk gurkmeja
  • 2 msk chilipulver
  • 2 tsk ingefära mald

Gör så här

1
Rosta alla hela frön – koriander, spiskummin, senapsfrö och peppar – i en stekpanna på måttlig värme, cirka 4 minuter. Stöt dem i en mortel eller mal dem kvarn. Blanda alla kryddorna.

2
Hållbar tre till fyra månader.


Kommentar:
En riktig curry är mycket mer än den gula kryddblandning vi köper färdig på burk. Den är egentligen bara en europeisk lösning för att åstadkomma curry på enklaste sätt.

Curry är ett samlingsnamn för kryddblandningar. I Indien till exempel kallas den masala, och i Malaysia för rempah. Det finns en mängd olika varianter. men de innehåller ofta gurkmeja, kummin, koriander och chili. Den kan vara antingen torr eller blöt och ha olika styrkor. Detta är ett exempel på gult currypulver.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top