Du behöver
- 2 st schalottenlökar skalade och hackade
- 2 st vitlök hackade
- smör till stekning
- 2 msk vitvinsvinäger
- gulbetor skalade och rivna
- 2 st timjan kvistar färsk
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 3 msk crème fraîche
- salt, nymalen svartpeppar
- 100 g fetaost
- 4 skiva danskt rågbröd
- smör
- alfalfagroddar
Gör så här
1
Fräs schalottenlök och vitlök några minuter i smör och olja. Tillsätt vinäger och låt nästan ånga bort. Häll i gulbeta, timjan, buljongtärning och 8 dl vatten, koka cirka 20 minuter tills betan är mjuk.
2
Mixa soppan slät med creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Späd med vatten vid behov.
3
Servera med hyvlad fetaost, ringlad olivolja och rågbröd med smör och alfalfagroddar.
Näringsvärde: kcal 444, fett 21 g, kolhydrater 45 g, fibrer 10 g