Gulbetssoppa med fetaost

Du behöver 2 st schalottenlökar skalade och hackade 2 st vitlök hackade smör till stekning 2 msk vitvinsvinäger gulbetor skalade och rivna 2 st timjan...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar skalade och hackade
  • 2 st vitlök hackade
  • smör till stekning
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • gulbetor skalade och rivna
  • 2 st timjan kvistar färsk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 msk crème fraîche
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • 4 skiva danskt rågbröd
  • smör
  • alfalfagroddar

Gör så här

1
Fräs schalottenlök och vitlök några minuter i smör och olja. Tillsätt vinäger och låt nästan ånga bort. Häll i gulbeta, timjan, buljongtärning och 8 dl vatten, koka cirka 20 minuter tills betan är mjuk.

2
Mixa soppan slät med creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Späd med vatten vid behov.

3
Servera med hyvlad fetaost, ringlad olivolja och rågbröd med smör och alfalfagroddar.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 444, fett 21 g, kolhydrater 45 g, fibrer 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top