Gulbetspizza med getost

Du behöver 2 msk pinjenötter olja till rostning 1 st pizzadegbulle 3 msk tomatsås 2 dl gräddost 1 dl getost riven flingsalt efter smak färsk...

Tillagningstid: 35 minuter
1 styck

Du behöver

  • 2 msk pinjenötter
  • olja till rostning
  • 1 st pizzadegbulle
  • 3 msk tomatsås
  • 2 dl gräddost
  • 1 dl getost riven
  • flingsalt efter smak
  • färsk timjan efter smak
  • 2 st gulbetor

Gör så här

1

Koka gulbetorna mjuka cirka 1 timme (beroende på storlek), detta kan göras dagen före. Skala och skär i små fina bitar.

2

Sätt ugnen på grill/varmluft 250 grader.

3

Rosta pinjenötterna i lite olja i het panna. Lägg på hushållspapper, strö över lite salt.

4

Kavla ut degen på mjölat underlag till 20–25 centimeter i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.

5

Bred på tomatsåsen, lägg på all ost och gulbetorna.

6

Grädda i mitten av ugnen cirka 6–7 minuter, tills pizzan har fått en fin färg.

7

Strö över pinjenötter och lite flingsalt. Garnera med färska timjankvistar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top