Gulash med wienerkorv

Du behöver 400 g wienerkorv 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 2 st röda paprikor 1 st selleristjälk röd chili 2 msk smör 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g wienerkorv
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st röda paprikor
  • 1 st selleristjälk
  • röd chili
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk hela tomater
  • 2 msk kycklingfond koncentrerad, eller kalvfond
  • 1 tsk kummin hel

Till servering

kokt ris eller bröd
sallad med vinägrett
2 dl gräddfil
6 st saltgurkor

Gör så här

1

Skär korven i mindre bitar. Skala, dela och skiva löken tunt. Skala och finhacka vitlöken. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar. Strimla sellerin och chilin fint.

2

Hetta upp en stek- eller traktörpanna med smör och olja. Fräs lök och vitlök ett par minuter utan att det tar färg. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda. På med lock och sjud grytan i cirka 15 minuter. 

3

Koka under tiden ris och gör en god sallad. Servera grytan med kokt ris eller bröd samt sallad, gräddfil och krispig gurka.

4

Tips  Hoppa över riset och skiva istället ner potatis som får puttra med i grytan. Då får du en ”allt-i-ett-rätt” som mättar gott. 


Kommentar:
Wienerkorven passar bra i en korvgryta i gulaschstil, serveras med ris, saltgurka och en klick gräddfil.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top