Gulasch ungersk fläskgryta

Du behöver 500 g grytbitar av fläskkarré 2 msk smör gärna klarifierat salt svartpeppar 6 dl vatten 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 3...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grytbitar av fläskkarré
  • 2 msk smör gärna klarifierat
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 dl vatten
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 st röda paprikor
  • 3 msk olivolja
  • 1 st hönsbuljongtärningar
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk hela spiskumminfrön
  • 3 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar nymald
  • 1 kruka bladpersilja

Till servering

4 prt pasta nykokt
2 dl crème fraîche eller smetana

Gör så här

1

Bryn köttet i smöret (gärna i omgångar) och lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Koka upp vattnet och häll det över köttet, så att det precis täcker, koka cirka 15–20 minuter.

2

Gör grönsakerna under tiden. Skala, dela och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och skiva paprikorna.

3

Fräs löken och vitlöken i oljan utan att de tar färg, cirka 3 minuter. Tillsätt paprikan och fräs cirka 3 minuter. Smula ner buljongtärningen. Tillsätt paprikapulver, kumminfrö och tomatpuré, rör om så att allt blandas. 

4

Lägg grönsakerna i grytan med köttet. Blanda försiktigt och späd eventuellt med mera vatten till önskad konsistens. Koka upp och koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera med strimlad persilja. Servera med nykokt pasta och crème fraîche. 


Kommentar:
Härlig gulasch serveras rykande varm tillsammans med skålformad pasta, som fångar upp såsen bäst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top