Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • Marinad:

  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 tsk salt helst gourmetsalt
  • 1 krm svartpeppar mellanmalen
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • timjankvistar färska

Gör så här

Stek kycklingfiléerna i smör 15-20 minuter. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär de nystekta, varma kycklingfiléerna i lite drygt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat. Skeda över marinaden så att alla skivor blir marinerade. Eller lägg de varma nystekta kycklingfiléerna i en trång form eller plastpåse. Häll över marinaden. Vänd påsen några gånger.

Kommentar:
Det här är ett recept som är gott att bjuda på när det är midsommarkalas.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept