Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- smör till stekning
- salt och peppar
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl balsamvinäger
- 0.5 dl flytande honung
- 1 tsk salt helst gourmetsalt
- 1 krm svartpeppar mellanmalen
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- timjankvistar färska
Marinad:
Gör så här
Stek kycklingfiléerna i smör 15-20 minuter. Blanda alla ingredienser till marinaden. Skär de nystekta, varma kycklingfiléerna i lite drygt centimetertjocka skivor och lägg dem på ett uppläggningsfat. Skeda över marinaden så att alla skivor blir marinerade. Eller lägg de varma nystekta kycklingfiléerna i en trång form eller plastpåse. Häll över marinaden. Vänd påsen några gånger.
Kommentar:
Det här är ett recept som är gott att bjuda på när det är midsommarkalas.
Det här är ett recept som är gott att bjuda på när det är midsommarkalas.