Gryta med rödvin och kantareller

Du behöver 500 g grytbitar av griskött 2 msk smör 1 st gul lök skalad och skivad 1 msk vetemjöl salt och svartpeppar 2 msk...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grytbitar av griskött
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök skalad och skivad
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk kalvfond
  • 1.5 dl rödvin + 1 dl vatten
  • 15 st schalottenlökar
  • 1 msk fransk senap
  • 2 dl kantareller
  • 2 dl champinjoner
  • 2 msk färskost med vitlök
  • 2 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Bryn köttet i smör i stekgryta. Sänk värmen, lägg i löken och låt den steka med mot slutet. Strö på mjölet, salta och peppra. Skeda i kalvfond, häll på rödvin och vatten. Lägg i skalade hela schalottenlökar och rör i senap. Koka upp och låt grytan småkoka med locket på glänt 30–40 minuter tills köttet är mört. Rör om då och då. Tillsätt svampen. Rör ner vitlöksost och grädde. Ge ett uppkok. Servera med potatis eller pasta.


Kommentar:
Läsarrecept av Marie Richaud

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top