Du behöver
- 1 st lök liten gul
- 1 st vitlök klyfta
- 1 st chilipeppar liten grön
- 1 dl koriander färsk och hakcad
- 3.5 dl kycklingbuljong (gjord på fond)
- salt
- svartpeppar
- 2 dl ris långkornigt
- 2 tsk jungfruolja
Gör så här
1
Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar och lägg i en mixer. Skölj och kärna ur chilipepparn. Dela den och lägg den i mixern tillsammans med koriandern. Häll i 1 dl av buljongen. Mixa till en sås. Krydda eventuellt med salt och peppar.
2
Fräs riset i oljan i en rymlig kastrull ett par minuter. Häll över den gröna såsen och den resterande buljongen. Rör om och sjud riset under lock cirka 20 minuter. Låt stå under lock ytterligare 5 minuter.
En rätt från Påskön, ön i Stilla Havet som importerar nästan alla livsmedel från Chile.