Grönt ris

Du behöver 1 st lök liten gul 1 st vitlök klyfta 1 st chilipeppar liten grön 1 dl koriander färsk och hakcad 3.5 dl kycklingbuljong...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st lök liten gul
  • 1 st vitlök klyfta
  • 1 st chilipeppar liten grön
  • 1 dl koriander färsk och hakcad
  • 3.5 dl kycklingbuljong (gjord på fond)
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl ris långkornigt
  • 2 tsk jungfruolja

Gör så här

1
Skala och skär lök och vitlök i mindre bitar och lägg i en mixer. Skölj och kärna ur chilipepparn. Dela den och lägg den i mixern tillsammans med koriandern. Häll i 1 dl av buljongen. Mixa till en sås. Krydda eventuellt med salt och peppar.

2
Fräs riset i oljan i en rymlig kastrull ett par minuter. Häll över den gröna såsen och den resterande buljongen. Rör om och sjud riset under lock cirka 20 minuter. Låt stå under lock ytterligare 5 minuter.


Kommentar:
En rätt från Påskön, ön i Stilla Havet som importerar nästan alla livsmedel från Chile.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top