Grönsaksstuvning (grundrecept)

Du behöver 625 g grönsaker 2 msk smör 4 msk vetemjöl 2 dl grönsaksspad 2.5 dl matlagningsgrädde 15 % salt vitpeppar Gör så här Ansa...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 625 g grönsaker
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksspad
  • 2.5 dl matlagningsgrädde 15 %
  • salt vitpeppar

Gör så här

Ansa och skär grönsaker/rotfrukter i mindre bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av spadet och spara det. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med spad och grädde. Låt stuvningen koka upp och sjuda några minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Lägg i grönsaker/rotfrukter och eventuellt bladkrydda. Låt allt bli hett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top