Grönsaksoppa med frikadeller

Du behöver 2 msk ströbröd 1.5 dl vatten 400 g blandfärs 2 krm salt 1 krm vitpeppar nymalen Soppa: 12 dl vatten 3 msk kalvfond...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 msk ströbröd
  • 1.5 dl vatten
  • 400 g blandfärs
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar nymalen

Soppa:

12 dl vatten
3 msk kalvfond
8 dl grönsaker strimlade
4 st potatis medelstora, fint strimlade
persilja klippt
grovt bröd

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla 10 minuter i vattnet. Blanda i färs, salt och peppar. Forma den till 24 bollar. Koka upp vatten och fond till soppan. Lägg i frikadellerna och sjud sakta i cirka 10 minuter. Ta upp dem på fat. Lägg strimlade grönsaker och potatis i buljongen.

2
Låt koka sakta cirka 5 minuter. Tiden beror på hur fina strimlorna är. Smaka av med salt och peppar. Lägg i frikadellerna och låt dem bli varma. Strö över persilja och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top