Grönsakscouscous med kikärter

Du behöver 1 st gul lök 1 msk olivolja 0.5 tsk gurkmeja 0.5 tsk chilipulver (ta mer om du gillar starkt) 1 tsk ingefära riven...

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chilipulver (ta mer om du gillar starkt)
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 1 st kanelstång
  • 1 st morot tjockt skivad
  • 1 st palsternacka tjockt skivad
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 160 g pumpa skuren i små tärningar
  • 125 g blomkål delad i små buketter
  • 1 st zucchini skuren i tjocka skivor
  • 1 st burk konserverade kik­ärtor (210 g) avrunna
  • 1 st saffran liten nypa
  • 1 msk koriander hackad färsk
  • 1 msk persilja hackad färsk slätbladig
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl couscous
  • 1.5 dl vatten kokande lättsaltat
  • 1 msk olivolja
  • 15 g smör

Gör så här

1
Skiva löken tunt. Värm olivoljan i mellanstor kastrull, lägg ned löken och stek på medelstark värme tills den är mjuk, rör om då och då. Tillsätt gurkmeja, chilipulver och ingefära och stek under omrörning i ytterligare någon minut. Tillsätt kanelstång, morot, palsternacka och buljong och rör om. Lägg på lock och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 5 minuter eller tills grönsakerna nästan är genomkokta.

2
Tillsätt pumpa, blomkål och squash och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Rör ned kikärter, saffran, koriander och persilja och sjud utan lock i 5 minuter. Ta bort kanelstången, salta och peppra.

3
Lägg couscousen i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i 2 minuter, tillsätt olja och smör, luckra upp couscousen med en gaffel. Lägg upp på ett fat eller en skål och lägg grönsakerna ovanpå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top