Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk chilipulver (ta mer om du gillar starkt)
- 1 tsk ingefära riven färsk
- 1 st kanelstång
- 1 st morot tjockt skivad
- 1 st palsternacka tjockt skivad
- 2 dl grönsaksbuljong
- 160 g pumpa skuren i små tärningar
- 125 g blomkål delad i små buketter
- 1 st zucchini skuren i tjocka skivor
- 1 st burk konserverade kikärtor (210 g) avrunna
- 1 st saffran liten nypa
- 1 msk koriander hackad färsk
- 1 msk persilja hackad färsk slätbladig
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl couscous
- 1.5 dl vatten kokande lättsaltat
- 1 msk olivolja
- 15 g smör
Gör så här
1
Skiva löken tunt. Värm olivoljan i mellanstor kastrull, lägg ned löken och stek på medelstark värme tills den är mjuk, rör om då och då. Tillsätt gurkmeja, chilipulver och ingefära och stek under omrörning i ytterligare någon minut. Tillsätt kanelstång, morot, palsternacka och buljong och rör om. Lägg på lock och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 5 minuter eller tills grönsakerna nästan är genomkokta.
2
Tillsätt pumpa, blomkål och squash och låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Rör ned kikärter, saffran, koriander och persilja och sjud utan lock i 5 minuter. Ta bort kanelstången, salta och peppra.
3
Lägg couscousen i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i 2 minuter, tillsätt olja och smör, luckra upp couscousen med en gaffel. Lägg upp på ett fat eller en skål och lägg grönsakerna ovanpå.