Grönsaks- och sardellröra på rostad baguette

Du behöver 150 g grillad paprika (2–3 st) på burk 150 g (1/2) grön zucchini 4 sardellfiléer 1 vitlöksklyfta, riven 2 msk kapris 2 msk...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g grillad paprika (2–3 st) på burk
  • 150 g (1/2) grön zucchini
  • 4 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 fullkornsbaguette
  • olivolja

Gör så här

1
Tärna paprika, zucchini och sardeller fint. Blanda med vitlök, kapris, persilja och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

2
Sätt ugnen på grill. Skiva brödet, lägg på en plåt och ringla över lite olivolja. Rosta gyllene 3–4 minuter på varje sida.

3
Låt var och en ta lite röra att lägga på det varma brödet. Mums!


Kommentar:
En smakrik röra på rostat bröd inleder helgen. Vill man kan man grilla sina paprikor själv, annars duger burkvarianten utmärkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top