RECEPT FRÅN IK

Grönsaks- och sardellröra på rostad baguette

Av .

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 150 g grillad paprika (2–3 st) på burk
  • 150 g (1/2) grön zucchini
  • 4 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk kapris
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 fullkornsbaguette
  • olivolja

Gör så här

1
Tärna paprika, zucchini och sardeller fint. Blanda med vitlök, kapris, persilja och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.
2
Sätt ugnen på grill. Skiva brödet, lägg på en plåt och ringla över lite olivolja. Rosta gyllene 3–4 minuter på varje sida.
3
Låt var och en ta lite röra att lägga på det varma brödet. Mums!

Kommentar:
En smakrik röra på rostat bröd inleder helgen. Vill man kan man grilla sina paprikor själv, annars duger burkvarianten utmärkt.

Recept // Fler fiskrecept