Grönkålssoppa med sötpotatis

Du behöver stor purjolök 300 g normalstora potatisar 300 g sötpotatis 50 g smör 250 g hackad grönkål fryst eller färsk 1 st grönsaksbuljongtärning 3...

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner

Du behöver

  • stor purjolök
  • 300 g normalstora potatisar
  • 300 g sötpotatis
  • 50 g smör
  • 250 g hackad grönkål fryst eller färsk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 3 dl gräddmjölk
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin

Till servering

brytbröd eller fröknäcke och ost

Gör så här

1

Snitta, skölj ur och finskiva purjon. Skala och tunnskiva potatisarna. Fräs allt i tur och ordning i lite smör och lägg över i gryta.

2

Tillsätt grönkål och smula i buljongtärningen.

3

Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda under lock cirka 10 minuter. Smaka och tillsätt mera salt om så önskas.


Kommentar:
Helén bjuder på sitt recept på grönkålssoppa med sötpotatis. Lätt att laga, inga dyra ingredienser och både gott och nyttigt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top