Grönkålssoppa med köttbullar

Du behöver 1 l köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong av tärning grönkål ca 500 g tinad 2 msk gräslök finklippt 1 nypa kajennpeppar 1 nypa strösocker 400...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l köttbuljongtärning eller grönsaksbuljong av tärning
  • grönkål ca 500 g tinad
  • 2 msk gräslök finklippt
  • 1 nypa kajennpeppar
  • 1 nypa strösocker
  • 400 g köttbullar tinade
  • chilifrukt eller paprika

Gör så här

1
Koka upp vatten med buljongtärningarna, hetta upp grönkålen i buljongen och blanda i gräslök, kajennpeppar och socker. Koka upp igen. Låt köttbullar och röda strimlor bli heta i soppan.

2
Till: Servera gärna varma dubbelmackor med smältande ost och färsk mejram till, om du tycker soppan inte mättar nog.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top