Grönkålssoppa med julkorv

Du behöver 8 dl vatten 2 tärningar (kalv)buljong 500 g hackad fryst grönkål/spenat 300 g julkorv 1 msk klippt gräslök eller koriander Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar (kalv)buljong
  • 500 g hackad fryst grönkål/spenat
  • 300 g julkorv
  • 1 msk klippt gräslök eller koriander

Gör så här

1
Koka upp vattnet med buljongtärningarna. Lägg i grönkålspellets, koka upp igen.

2
Dra plasten av ätfärdig julkorv, skiva korven och låt den bli riktigt het i sjudande soppa, det tar cirka 5 minuter. Strö färska örter över vid serveringen.

3

4
Fullkornsbaguette:

5
Minibaguetter med fullkorn finns att köpa som bake off-produkt. Grädda varsin efter paketets anvisning och bryt brödet till soppan.


Kommentar:
Tips!
Magrare, men avgjort mindre julig, blir måltiden om du ersätter julkorven med lättfalu.
Fryst grönkål är inte alltid så lätt att få tag på. Men spenat duger lika bra, och smakar väldigt likt kålen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top