Grönkålssoppa med grönkålschips

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyftor 1 st rotselleri klyfta 1 st morot 2 msk rapsolja 1 l vatten 2 st grönsaksbuljong...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 st rotselleri klyfta
  • 1 st morot
  • 2 msk rapsolja
  • 1 l vatten
  • 2 st grönsaksbuljong tärningar
  • 1 dl vitt vin kan uteslutas
  • 1 dl vispgrädde

Grönkålschipsen

3-4 st grönkål stjälkar
4-5 msk olivolja fungerar också med rapsolja
1 nypa flingsalt
0,5 kg grönkål

Gör så här

1

Repa loss bladen och skär bort den tjockare delen av skaftet som sitter längst ner. Strimla kålen i mindre bitar. 

 

2

Skala lök, vitlök, rotselleri och morot. Finhacka lök och vitlök och skär rotselleri och morot i mindre bitar. 

3

Hetta upp rapsoljan och låt grönsakerna svettas i oljan i någon minut utan att ta färg. Tillsätt vatten, buljongtärningar och vitt vin och låt allt få ett uppkok utan lock. På med locket och sjud i 10 minuter. 

 

4

Tillsätt grönkålen i soppan tillsammans med grädde och smöret skuret i mindre bitar. Låt allt få ett uppkok. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar. 

 

5

Sätt ugnen på 200 grader. Repa och skär kålen i mindre bitar som tidigare. Lägg ut grönkålen på en ugnsplåt med lite mellanrum mellan bladen, ringla över oljan och baka grönkålen mitt i ugnen i 10 minuter. Krydda med flingsalt.

 

 

 

 

 

 

6

Servera soppan med de frasiga grönkålschipsen. 

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top