Du behöver
- 2 st gula lökar
- 4-5 st medelstora potatisar
- 2-3 msk rapsolja
- 2 st grönsaksbuljongtärningar eller hönsbuljong
- 1.2 l vatten
- 500 g grovhackad grönkål
- salt, svartpeppar
- 2-3 st chorizokorvar
- smör till stekning
- 1 st baguette
- 75-100 g fetaost
- hackad färsk timjan
Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och tärna potatisen. Fräs löken i oljan cirka 3 minuter. Tillsätt potatisen, smula ner buljongtärningen och fräs cirka 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet och koka i 15 minuter.
Förväll grönkålen i kokande vatten 1 minut. Låt rinna av i ett durkslag. Finfördela kålen i en matberedare monterad med kniv.
Lägg grönkålen i soppan och koka cirka 5 minuter.
Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Sjud soppan cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Slanta korven och fräs den i smöret cirka 3 minuter. Dela och rosta brödet.
Fördela soppan i skålar. Smula över fetaosten. Toppa med timjan. Peppra. Servera med korvslantar och bröd.
Fetaost och chorizo ger guldkant åt en enkel grönkålssoppa.