Grönkålssoppa med ägghalvor

Du behöver 2 st potatis mjölig sort 5 dl vatten 250 g grönkål (ca 5 dl) 0.5 tsk salt 1 tärning grönsaksbuljong 2 krm spiskummin...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 st potatis mjölig sort
  • 5 dl vatten
  • 250 g grönkål (ca 5 dl)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 krm spiskummin eller stött kummin
  • 1 krm vitpeppar

Till garnering:

2 st hårdkokta ägg
skinka ev. strimlad

Gör så här

1
1. Skala potatisarna och skär dem i småbitar. Koka dem i vatten med salt och buljongpulver 5 minuter.

2
2. Lägg ner grönkålen tillsammans med potatisen. Koka ytterligare 5 minuter eller tills potatisen kan mosas.

3
3. Krydda med spiskummin och mixa soppan slät med stavmixer. Salta om så behövs.

4
4. Servera med ägghalvor, eventuellt strimlad skinka och brödkakor med salladsblad i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top