Grönkålssallad med rotfrukter

Du behöver 3 msk rapsolja salt & peppar efter smak 200 g grönkål 3 msk pumpakärnor 100 g chèvreost eller fetaost 0,5 dl torkade tranbär...

Tillagningstid: 30 minuter
4 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 3 msk rapsolja
  • salt & peppar efter smak
  • 200 g grönkål
  • 3 msk pumpakärnor
  • 100 g chèvreost eller fetaost
  • 0,5 dl torkade tranbär

Dressing

3-4 msk olivolja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk citron saft
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
salt & peppar efter smak
0,5 kg rödbetor, t ex rödbetor, morötter och palsternacka

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Lägg dem på en ugnssäker plåt och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och vänd runt. Baka dem högt upp i ugnen, cirka 15–20 minuter. 

 

2

Repa loss bladen på grön-kålen och skär bort den tjockare delen av skaftet som sitter längst ner. Strimla kålbladen i mindre bitar. 

 

3

Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna ett par minuter tills de fått lite färg. Skär bort kanterna på chèvren och skär osten i mindre bitar eller mosa med en gaffel.

 

 

 

 

4

Lägg grönkål, rostade rotfrukter, pumpafrön, chèvre och tranbär i en skål. Blanda samman ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar, och häll över salladen. Blanda om. Servera gärna med surdegsbröd och tjock yoghurt.


Kommentar:
Gör en sallad på rå grönkål och rostade rotfrukter. Toppa med chèvreost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top