Grönkålssallad med brysselkål

Du behöver 200 g grönkål färsk 1 st apelsin saften 1 msk olivolja 3 msk japansk soja 500 g brysselkål 0.5 st rödlök strimlad 1...

Tillagningstid: 15 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 200 g grönkål färsk
  • 1 st apelsin saften
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk japansk soja
  • 500 g brysselkål
  • 0.5 st rödlök strimlad
  • 1 dl granatäppelkärnor frysta

Gör så här

1
1 Tvätta grönkålen. Skär bort grova bladnerver och hacka den grovt.

2
2 Blanda apelsinsaft, olja och soja till en dressing och vänd ned dressingen i grönkålen, gärna med händerna, så att det kommer dressing på all kål. Låt stå en stund så kålen blir lite slak.

3
3 Ansa och koka brysselkålen i saltat vatten cirka 7 minuter.

4
Den ska fortfarande ha lite spänst kvar.

5
4 Lägg upp grönkålen på ett serveringsfat. Strö över halverad brysselkål, rödlök och tinade granatäppelkärnor.

6
5 Häll över eventuell dressing som blivit kvar i salladsskålen. Servera genast.


Kommentar:
Grönkål och brysselkål är goda vintergrönsaker. Rödlök och granatäppelkärnor gör salladen snygg och smakrik.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top