Grönkålspasta med solroskärnor

Du behöver 400 g pasta t ex Sedani 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta stor 2 krm currypulver 2 msk olivolja 500 g grönkål...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta t ex Sedani
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 2 krm currypulver
  • 2 msk olivolja
  • 500 g grönkål tinad
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 st grönsaksbuljongtärning smulad
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering

solroskärnor rostade
parmesanost ev

Gör så här

1
Koka upp pastavatten med salt i en rymlig kastrull.

2
Skala och finhacka under tiden lök och vitlök fint, fräs den med curry i oljan i en kastrull. Tillsätt grönkål, creme fraiche och buljongtärning. Låt koka på svag värme i några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Koka pastan. Häll av i durkslag och blanda väl med såsen. Servera med solroskärnor och parmesan.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 582
Fett 23 g
Kolhydrater 69 g
Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top