Grönkål på halländskt vis

Du behöver 2.5 st grönkål stånd färsk köttbuljong eller skinkspad 2 msk smör 2 dl mellangrädde (eller vispgrädde) salt och vitpeppar Gör så här 1...

Tillagningstid: 45 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 2.5 st grönkål stånd färsk
  • köttbuljong eller skinkspad
  • 2 msk smör
  • 2 dl mellangrädde (eller vispgrädde)
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Repa bladen från stånden och de grova bladnerverna. Lägg dem i en stor kastrull och koka dem mjuka i skinkspad eller buljong i 15–20 minuter. Häll av i ett durkslag. Hacka kålen grovt om du vill. Så här långt kan du förbereda och frysa in.

2
Vid servering fräser du kålen i smör och späder med grädden. Låt småkoka i 4–5 minuter, smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top