Grön pesto på Mattis sätt

Du behöver 1 kruka färsk basilika 2.5 msk pinjenötter 5 st cashewnötter 0.5 dl riven parmesanost 0.5 st vitlöksklyfta skalad 0.5 tsk svartpeppar 1 tsk...

Tillagningstid: 10 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 kruka färsk basilika
  • 2.5 msk pinjenötter
  • 5 st cashewnötter
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 0.5 st vitlöksklyfta skalad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 1 dl olivolja extra virgin

Gör så här

1
Kapa basilikastjälkarna nästan nere vid krukkanten. Mixa dem i mixer eller med mixerstav.

2
Tillsätt pinjenötter, cashewnötter, parmesan, pressad vitlök, peppar och balsamvinäger. Mixa samman allt till en puré. Rör ner olivoljan.

3
Hållbar några veckor i kylskåp, men smakar bäst nylagad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top