Du behöver
- 1 st äggula
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk senapspulver
- svartpeppar nymalen
- 0.5 tsk strösocker
- 1.5 dl olivolja
- 1.5 msk pressad citron
- 2 st schalottenlökar finhackade
- 4 msk vattenkrasse hackad färsk
- 1 msk persilja hackad färsk
- 2 msk pinjenötter hackade rostade
Gör så här
1
Lägg äggulan med kryddor och socker i matberedaren och kör på låg hastighet. Tillsätt oljan lite i taget. När oljan arbetats in tillsätts citronsaften, lite i taget.
2
Rör ner schalottenlök, vattenkrasse, persilja och pinjenötter. Häll över majonnäsen i en serveringsskål, täck över och ställ den i kylskåp. Rör om före servering.
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.