Grön majonnäs

Du behöver 1 st äggula 0.5 tsk salt 0.5 tsk senapspulver svartpeppar nymalen 0.5 tsk strösocker 1.5 dl olivolja 1.5 msk pressad citron 2 st...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st äggula
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk senapspulver
  • svartpeppar nymalen
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • 1.5 msk pressad citron
  • 2 st schalottenlökar finhackade
  • 4 msk vattenkrasse hackad färsk
  • 1 msk persilja hackad färsk
  • 2 msk pinjenötter hackade rostade

Gör så här

1
Lägg äggulan med kryddor och socker i matberedaren och kör på låg hastighet. Tillsätt oljan lite i taget. När oljan arbetats in tillsätts citronsaften, lite i taget.

2
Rör ner schalottenlök, vattenkrasse, persilja och pinjenötter. Häll över majonnäsen i en serveringsskål, täck över och ställ den i kylskåp. Rör om före servering.


Kommentar:
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top