Grön kycklingcurry med krispig topping

Du behöver 600 g kycklinglårfilé salt svartpeppar 3 st chili urkärnade 3 st vitlök eller en halv solo 6 st salladslökar 2 st citrongräs 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • salt svartpeppar
  • 3 st chili urkärnade
  • 3 st vitlök eller en halv solo
  • 6 st salladslökar
  • 2 st citrongräs
  • 2 msk ingefära riven
  • 0.5 msk korianderfrön mortlade
  • 1 st koriander (ca 60 g) eller 2 krukor blad och stjälkar
  • 3 st lime saft och det yttersta finrivna skalet
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fisksås asiatisk
  • 1 st kokosmjölk à 400 g
  • olja till stekning

Topping

1 dl jordnötter
0.5 dl kokosflagor rostade
0.5 dl rostad lök

Till servering

jasminris nykokt
korianderblad

Gör så här

1
Skär kycklinglårfiléerna i cirka tre bitar vardera och salta och peppra runtom.

2
Skiva chili, vitlök, salladslök och nedre delen av citrongräset. Lägg allt i en matberedare med knivarna monterade tillsammans med ingefära, korianderfrön, koriander, limesaft och skal, olivolja och fisksås. Svartpeppra efter smak. Mixa allt tills det blir finfördelat.

3
Blanda det mixade med kokosmjölken i en medelstor kastrull, koka upp och sänk värmen.

4
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingbitarna runtom i några minuter. Lägg över i kastrullen med kokosmjölksblandningen och låt koka försiktigt cirka tio minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt eller fisksås.

5
Krossa jordnötterna grovt i en mortel eller hacka dem, och blanda med kokosflagor och rostad lök. Servera kycklingcurryn i skålar med jasminris, topping och korianderblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top