Grön gazpacho

Du behöver 4 st tomater typ Grön zebra 1 st färsk lök 3.5 st vitlöksklyftor 1 st grön paprika 1 st grön chilifrukt 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st tomater typ Grön zebra
  • 1 st färsk lök
  • 3.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön paprika
  • 1 st grön chilifrukt
  • 1 st slanggurka
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk vinäger eller pressad citronsaft
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och peppar
  • färska örter
  • 0.5 l isvatten eller isad hönsbuljong
  • 2.5 skiva surdegsbröd vitt som blötts upp i vatten.

Gör så här

1
Skala tomater lök och vitlök, dela och kärna ur paprika och chilifrukt, skala gurkan. Skär allt i grova bitar. Tillsätt olivolja, vinäger, stött spiskummin, salt och peppar samt örtkryddorna.

2
Mixa och ställ svalt i minst två timmar, gärna över natten. Kör sedan de marinerade grönsakerna med isvatten/buljong och uppblött vitt bröd i matberedare.

3
Smaka av och servera direkt med gott bröd till. Det är en riktig aptitretare!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top