Du behöver
- 1 tsk korianderfrö
- 1 tsk kumminfrö
- 10 st svartpepparkorn
- 0.5 tsk muskot riven
- 0.5 tsk kryddnejlika mald
- 10 st chilifrukt stora gröna
- schalottenlök ca 1
- vitlöksklyftor ca 4
- 1 msk ingefära färsk riven
- 2 st stjälkar citrongräs
- citron skal från 2
- 2 tsk havssalt
- 4 msk solrosolja
Gör så här
1
Stöt korianderfrö, kumminfrö och svartpeppar i en mortel. Kärna ur och hacka chilifrukterna. Hacka schalottenlök och vitlök. Krossa och hacka citrongräset. Hacka skalet från citronerna.
2
Mixa alla ingredienser med stav eller i matberedare till en grov pasta. Hållbar fyra till sex veckor i kylen.
I Thailand används currypastor till de flesta curryrätter. De består av färska och torkade örter samt nymalda kryddor. Ofta används grön chili. Pastan lämpar sig bäst för fisk och kycklingrätter.