Du behöver

  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk kumminfrö
  • 10 st svartpepparkorn
  • 0.5 tsk muskot riven
  • 0.5 tsk kryddnejlika mald
  • 10 st chilifrukt stora gröna
  • schalottenlök ca 1
  • vitlöksklyftor ca 4
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 2 st stjälkar citrongräs
  • citron skal från 2
  • 2 tsk havssalt
  • 4 msk solrosolja

Gör så här

1
Stöt korianderfrö, kumminfrö och svartpeppar i en mortel. Kärna ur och hacka chilifrukterna. Hacka schalottenlök och vitlök. Krossa och hacka citrongräset. Hacka skalet från citronerna.
2
Mixa alla ingredienser med stav eller i matberedare till en grov pasta. Hållbar fyra till sex veckor i kylen.

Kommentar:
I Thailand används currypastor till de flesta curryrätter. De består av färska och torkade örter samt nymalda kryddor. Ofta används grön chili. Pastan lämpar sig bäst för fisk och kycklingrätter.


Recept // Fler övrigtrecept