Grön currypasta

Du behöver 1 tsk korianderfrö 1 tsk kumminfrö 10 st svartpepparkorn 0.5 tsk muskot riven 0.5 tsk kryddnejlika mald 10 st chilifrukt stora gröna schalottenlök...


4 portioner

Du behöver

  • 1 tsk korianderfrö
  • 1 tsk kumminfrö
  • 10 st svartpepparkorn
  • 0.5 tsk muskot riven
  • 0.5 tsk kryddnejlika mald
  • 10 st chilifrukt stora gröna
  • schalottenlök ca 1
  • vitlöksklyftor ca 4
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 2 st stjälkar citrongräs
  • citron skal från 2
  • 2 tsk havssalt
  • 4 msk solrosolja

Gör så här

1
Stöt korianderfrö, kumminfrö och svartpeppar i en mortel. Kärna ur och hacka chilifrukterna. Hacka schalottenlök och vitlök. Krossa och hacka citrongräset. Hacka skalet från citronerna.

2
Mixa alla ingredienser med stav eller i matberedare till en grov pasta. Hållbar fyra till sex veckor i kylen.


Kommentar:
I Thailand används currypastor till de flesta curryrätter. De består av färska och torkade örter samt nymalda kryddor. Ofta används grön chili. Pastan lämpar sig bäst för fisk och kycklingrätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top