Grön citrongrässås

Du behöver 1.5 dl grönsaksbuljong 0.5 dl apelsin pressad 1 msk pressad citronsaft 2 st citrongräs (skivade) 1.5 dl crème fraîche 10 g smör 12.5...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl grönsaksbuljong
  • 0.5 dl apelsin pressad
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 st citrongräs (skivade)
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 10 g smör
  • 12.5 g färsk spenat eller 1 liten knippa persilja
  • maizena + vatten
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Koka ihop buljong, fruktsaft, citrongräs och crème fraîche i en kastrull i 15 minuter. Klicka i smöret.

2
Red såsen om så behövs till simmig konsistens med maizena som rörs ut i lite vatten. Börja med ytterst lite redning. Lägg i spenat och koka ett par minuter. Mixa slutligen såsen till slät konsistens och knallgrön färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top