Grön blomkålsgratäng

Du behöver 1/2 påse (275 g) frysta blomkålsbuketter 1 paket (400 g) fryst stuvad spenat 1/2 dl riven stark ost 1 msk ströbröd 300 g...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1/2 påse (275 g) frysta blomkålsbuketter
  • 1 paket (400 g) fryst stuvad spenat
  • 1/2 dl riven stark ost
  • 1 msk ströbröd
  • 300 g falukorv
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 2 msk riven pepparrot

Gör så här

1
1. Tina blomkålsbuketterna och spenatstuvningen, gärna i mikron. Blanda samman.

2
2. Häll stuvningen i en smord låg ugnssäker form. Skaka på ost och ströbröd.

3
3. Gratinera mitt i ugnen i 225 grader tills ytan fått färg, cirka 15 minuter.

4

5
Servera bräckta falukorvskivor strödda med färskriven pepparrot till. Samt kokt potatis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top