Du behöver
- Kycklingspett:
- 2 kycklingfiléer
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk strösocker
- smör eller olja
- Ärtsoppa:
- 1 liter kycklingbuljong
- 5 dl gröna ärtor
- 1 dl plockad bladpersilja
- 2 dl torr champagne eller mousserande vin
- 2 dl crème fraiche
- salt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
1
1. Dela kycklingfiléerna i 12 bitar och trä upp dem på spett.
2
2. Blanda kryddorna och strö dem på köttet.
3
3. Låt marinera i 1-2 timmar.
4
4. Bryn köttet på spetten i matfett i en stekpanna och stek dem sedan i ugnen på 110 grader tills kycklingbitarna är genomstekta.
5
5. Koka upp buljongen med ärtorna. Låt koka i 3-4 min. Tillsätt persiljan och mixa soppan.
6
6. Sila den.
7
7. Koka upp soppan igen med 1 1/2 dl av champagnen.
8
8. Vispa ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
9
9. Tillsätt resten av champagnen i serveringsögonblicket så att soppan blir skummig. Servera den med kycklingspett.
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.