Grön ärtsoppa med kycklingspett

Du behöver Kycklingspett: 2 kycklingfiléer 1 tsk örtsalt 1 tsk paprika 1 tsk strösocker smör eller olja Ärtsoppa: 1 liter kycklingbuljong 5 dl gröna ärtor...


4 portioner

Du behöver

  • Kycklingspett:
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk strösocker
  • smör eller olja
  • Ärtsoppa:
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 5 dl gröna ärtor
  • 1 dl plockad bladpersilja
  • 2 dl torr champagne eller mousserande vin
  • 2 dl crème fraiche
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Dela kycklingfiléerna i 12 bitar och trä upp dem på spett.

2
2. Blanda kryddorna och strö dem på köttet.

3
3. Låt marinera i 1-2 timmar.

4
4. Bryn köttet på spetten i matfett i en stekpanna och stek dem sedan i ugnen på 110 grader tills kycklingbitarna är genomstekta.

5
5. Koka upp buljongen med ärtorna. Låt koka i 3-4 min. Tillsätt persiljan och mixa soppan.

6
6. Sila den.

7
7. Koka upp soppan igen med 1 1/2 dl av champagnen.

8
8. Vispa ner crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

9
9. Tillsätt resten av champagnen i serveringsögonblicket så att soppan blir skummig. Servera den med kycklingspett.


Kommentar:
Detta är ett av Stefans Bjurs recept som han bjöd på vid familjemiddagen på Klinten. För fler recept, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top