Grön ärtsoppa med fetaostscones

Du behöver 240 g grahamsmjöl (4 dl) 0.5 tsk salt 2 tsk bakpulver 50 g smör kallt, i stavar 100 g fetaost 2 dl filmjölk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 240 g grahamsmjöl (4 dl)
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör kallt, i stavar
  • 100 g fetaost
  • 2 dl filmjölk
  • 0.5 st gräslök knippa
  • 2 tsk olivolja
  • 1 l vatten
  • 2 tärning grönsaksbuljong
  • kajennpeppar en dutt
  • 600 g gröna ärter tinade
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

1
Hetta upp ugnen till 250 grader. Blanda mjöl, salt och bakpulver, elvispa i smöret samt ¼ av osten till smulig massa på lågt varv. Tillsätt mjölken och vänd snabbt samman till deg, blanda under tiden i resterande smulad fetaost. Forma till 4 bullar och grädda på papprad plåt cirka 10 minuter mitt i ugnen.

2
Skölj och finskiva löken, fräs den på svag värme i rejäl gryta 5 minuter. Späd med vatten plus buljongtärning och kajenn och koka upp. Tillsätt ärterna, koka upp och sjud någon minut. (Stav)mixa. Servera eventuellt med en klick creme fraiche eller liknande.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 447, Fett 22 g, Kolhydrater 40 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top