Grön ärtsoppa med bondbönor

Du behöver 1 st schalottenlök skalad och finhackad 1 st vitlök skalad och finhackad 1 msk olivolja 2 dl vitt vin torrt 6 dl vatten...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st schalottenlök skalad och finhackad
  • 1 st vitlök skalad och finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 6 dl vatten
  • 200 g gröna ärter
  • 5 st myntablad
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt
  • 1 st squash
  • olivolja till stekning
  • 2 dl bondbönor spritade
  • 1 dl gröna ärter spritade
  • 2 msk pistaschnötter grovhackade
  • 10 st myntablad strimlade
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1
Fräs schalottenlök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt vin, låt koka in. Tillsätt vatten och låt koka ihop i 10 minuter. Tillsätt ärter, mynta och parmesan, och mixa slätt i mixern. Smaka av med salt.

2
Garnityr:

3
Skiva squashen tunt på längden och grilla den på grillen eller stek i panna. Salta. Koka bondbönorna i saltat vatten i en minut och ploppa sedan ut dem ur skalet.

4
Koka de färska gröna ärterna i saltat vatten i en minut. Vänd gärna ihop bönor och ärter med lite olivolja och flingsalt.

5
Arrangera garnityren i botten på fyra tallrikar; grillad squash, bondbönor, ärter, pistasch och strimlad mynta. Ringla över olivolja. Mixa soppan skummig och servera den vid bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top