Du behöver
- 1 st schalottenlök skalad och finhackad
- 1 st vitlök skalad och finhackad
- 1 msk olivolja
- 2 dl vitt vin torrt
- 6 dl vatten
- 200 g gröna ärter
- 5 st myntablad
- 1 dl riven parmesanost
- salt
- 1 st squash
- olivolja till stekning
- 2 dl bondbönor spritade
- 1 dl gröna ärter spritade
- 2 msk pistaschnötter grovhackade
- 10 st myntablad strimlade
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
Fräs schalottenlök och vitlök mjuka i olja. Tillsätt vin, låt koka in. Tillsätt vatten och låt koka ihop i 10 minuter. Tillsätt ärter, mynta och parmesan, och mixa slätt i mixern. Smaka av med salt.
2
Garnityr:
3
Skiva squashen tunt på längden och grilla den på grillen eller stek i panna. Salta. Koka bondbönorna i saltat vatten i en minut och ploppa sedan ut dem ur skalet.
4
Koka de färska gröna ärterna i saltat vatten i en minut. Vänd gärna ihop bönor och ärter med lite olivolja och flingsalt.
5
Arrangera garnityren i botten på fyra tallrikar; grillad squash, bondbönor, ärter, pistasch och strimlad mynta. Ringla över olivolja. Mixa soppan skummig och servera den vid bordet.