Du behöver
- 2-3 st schalottenlökar
- 2 msk olivolja
- 1 pkt frysta gröna ärtor 600 gram
- 1 st hönsbuljongtärning
- 7 dl hett vatten
- 1 dl grädde
- olivolja till garnering
Till servering
skivad rostad baguette
1 burk ricottaost
ärtskott
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg, cirka 5 minuter. Tillsätt ärterna, smula ner buljongtärningen. Fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och ta kastrullen av värmen. Låt stå under lock 5 minuter.
Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Späd soppan med grädden och resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Ta av värmen och mixa soppan skummig.
Fördela soppan i skålar. Ringla över god olivolja.
Servera med rostade baguetteskivor toppade med ricotta och ärtskott.
Den här milda soppan på djupfrysta gröna ärter är mycket snabblagad. Kan serveras varm eller kyld.