Grön ärtsoppa med baguette

Du behöver 2-3 st schalottenlökar 2 msk olivolja 1 pkt frysta gröna ärtor 600 gram 1 st hönsbuljongtärning 7 dl hett vatten 1 dl grädde...

Tillagningstid: 20 minuter
5 Ingen enhet / tomt

Du behöver

  • 2-3 st schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 pkt frysta gröna ärtor 600 gram
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 7 dl hett vatten
  • 1 dl grädde
  • olivolja till garnering

Till servering

skivad rostad baguette
1 burk ricottaost
ärtskott

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan utan att den tar färg, cirka 5 minuter. Tillsätt ärterna, smula ner buljongtärningen. Fräs under omrörning 1 minut. Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och ta kastrullen av värmen. Låt stå under lock 5 minuter.

2

Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Späd soppan med grädden och resten av vattnet till önskad konsistens. Ge soppan ett uppkok. Ta av värmen och mixa soppan skummig.

3

Fördela soppan i skålar. Ringla över god olivolja.

4

Servera med rostade baguetteskivor toppade med ricotta och ärtskott.


Kommentar:
Den här milda soppan på djupfrysta gröna ärter är mycket snabblagad. Kan serveras varm eller kyld.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top