Grillat pitabröd med mozzarella

Du behöver 4 st pitabröd 2 st tomater 0.5 st röd chili finhackad 12 skiva salami tunnskivad 2 st mozzarellaostar 3-4 msk olivolja flingsalt Gör...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st pitabröd
  • 2 st tomater
  • 0.5 st röd chili finhackad
  • 12 skiva salami tunnskivad
  • 2 st mozzarellaostar
  • 3-4 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1

Tänd grillen i god tid eller använd en grillpanna. Dela pitabröden i över- och underdel.

2

Skär tomaterna i tunna skivor och fördela ut över fyra underdelar, tillsammans med finhackad chili och salami.

3

Skär mozzarellan i skivor och lägg ovanpå. Lägg på överdelarna och tryck lätt ihop bröden, gnid in med olja.

4

Grilla tills bröden fått fin färg och osten börjat smälta. Toppa med flingsalt och ät genast.

5

Tips: Välj gärna en salami med extra mycket smak, till exempel paprikakryddad. 


Kommentar:
Pita fylld med smakrik, salami, chili och smältande mozzarella är både gott och lättfixat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top