Grillat lamm med kryddsmör

Du behöver 80 g lättmargarin 1 tsk flingsalt krossat 2 st mynta kvistar färsk 0.5 st citron rivet skal av 1 tsk rosépeppar nykrossad 300...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 80 g lättmargarin
  • 1 tsk flingsalt krossat
  • 2 st mynta kvistar färsk
  • 0.5 st citron rivet skal av
  • 1 tsk rosépeppar nykrossad
  • 300 g vaxbönor
  • salt vatten
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 4 prt tagliatelle (grön)
  • 1 msk olja
  • 400 g färska eller tinade benfria skivor lamm eller tinade benfria skivor lamm
  • svartpeppar
  • rosmarin timjan eller salvia

Gör så här

1
1 Rör margarinet med salt, strimlad mynta, citronskal och rosépeppar. Kyl.

2
2 Koka vaxbönorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten (2 tsk salt till 1 liter vatten), 4–8 minuter, provtugga. Låt rinna av och knyt till 4 paket med skinkskivorna. Koka pastan enligt paketets anvisning.

3
3 Pensla köttet lätt med olja, salta och peppra ytorna. Grilla eller stek 3–4 minuter på varje sida, gärna med örtkvistar.

4
Tips! Har du lammskivor med ben får du lägga till cirka 100 gram.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 530, Fett 16 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top