Du behöver
- 80 g lättmargarin
- 1 tsk flingsalt krossat
- 2 st mynta kvistar färsk
- 0.5 st citron rivet skal av
- 1 tsk rosépeppar nykrossad
- 300 g vaxbönor
- salt vatten
- 4 skiva lufttorkad skinka
- 4 prt tagliatelle (grön)
- 1 msk olja
- 400 g färska eller tinade benfria skivor lamm eller tinade benfria skivor lamm
- svartpeppar
- rosmarin timjan eller salvia
Gör så här
1
1 Rör margarinet med salt, strimlad mynta, citronskal och rosépeppar. Kyl.
2
2 Koka vaxbönorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten (2 tsk salt till 1 liter vatten), 4–8 minuter, provtugga. Låt rinna av och knyt till 4 paket med skinkskivorna. Koka pastan enligt paketets anvisning.
3
3 Pensla köttet lätt med olja, salta och peppra ytorna. Grilla eller stek 3–4 minuter på varje sida, gärna med örtkvistar.
4
Tips! Har du lammskivor med ben får du lägga till cirka 100 gram.
Näringsvärde:
Kcal 530, Fett 16 g, Kolhydrater 52 g, Fibrer 5 g