Du behöver

  • 4 skiva entrecote eller fläskkarré
  • 1.5 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • honung
  • 4 st bakpotatis bakade
  • Plommonsalsa:

  • plommon cirka 1 kg söta
  • 1 dl portvin eller enkel balsamvinäger
  • 2 tsk rosépeppar finstött
  • 1 näve korianderblad färska

Gör så här

1
Torka av köttet med papper och pensla med olja. Salta och peppra köttet på bägge sidor. Lägg på het grill över grå glöd och vänd när köttet fått fin färg.
2
3
Pensla den färdiga sidan med honung och upprepa när andra sidan är färdig.
4
Halvera bakpotatisarna och värm dem samtidigt som köttet tillagas.
5
6
Skär fruktköttet från plommonen och lägg i kastrull med vin eller vinäger. Blanda i pepparn. Låt sjuda på svag värme tills frukten smält ner till såsig konsistens. Vänd i koriandern strax före servering.

Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept