Grillat fläsk med färsk vitkål

Du behöver 600 g vitkål färsk 2 msk smör 1.5 dl vispgrädde 1 dl mjölk majsenaredning ev lite salt och peppar 1 msk dijonsenap grovkornig...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g vitkål färsk
  • 2 msk smör
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • majsenaredning ev lite
  • salt och peppar
  • 1 msk dijonsenap grovkornig eller en annan senap
  • 2 msk hackad gräslök
  • 600 g sidfläsk rimmat i skivor
  • färskpotatis nykokt, till servering

Gör så här

1
Strimla kålen fint och fräs den i smör i ett par minuter utan att den får färg.

2
Tillsätt grädde och mjölk, koka i 3–4 minuter, önskas tjockare konsistens, red av med lite majsena. Salta och peppra, rör i senap och gräslök.

3
Grilla fläsket på utegrillen eller i grillpanna (eller stek i torr stekpanna). Servera med kålen och nykokt färskpotatis.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 625, Fett 58 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top