Du behöver
- 600 g vitkål färsk
- 2 msk smör
- 1.5 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- majsenaredning ev lite
- salt och peppar
- 1 msk dijonsenap grovkornig eller en annan senap
- 2 msk hackad gräslök
- 600 g sidfläsk rimmat i skivor
- färskpotatis nykokt, till servering
Gör så här
1
Strimla kålen fint och fräs den i smör i ett par minuter utan att den får färg.
2
Tillsätt grädde och mjölk, koka i 3–4 minuter, önskas tjockare konsistens, red av med lite majsena. Salta och peppra, rör i senap och gräslök.
3
Grilla fläsket på utegrillen eller i grillpanna (eller stek i torr stekpanna). Servera med kålen och nykokt färskpotatis.
Näringsvärde: Kcal 625, Fett 58 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 5 g