Du behöver

  • 4 st svartrötter
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • vatten ca 6 dl + 1
  • 2 krm salt
  • olja
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

1
Skala rötterna och lägg dem i kallt vatten med lite citron i så de håller sig vita.
2
Koka upp en kastrull med vatten, mjölk och salt. Dela rötterna i cirka 5 centimeter långa bitar. Koka rötterna
3
i kastrullen tills de är knappt mjuka, cirka 15 minuter. Tiden varierar en hel del med kvalitet och årstid, testa om de är al dente. Sila av vattnet och kyl rötterna med kallt vatten.
4
Vid servering:
5
Värm en grillpanna. Pensla pannan och de kokta svartrotsbitarna med olja. Grilla tills bitarna får fina grillränder och är varma. Lägg dem på varma tallrikar som bas för köttet.


Recept // Fler potatis & rotfrukterrecept