Grillade svartrötter

Du behöver 4 st svartrötter 1 tsk pressad citronsaft vatten ca 6 dl + 1 2 krm salt olja salt och nymalen vitpeppar Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st svartrötter
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • vatten ca 6 dl + 1
  • 2 krm salt
  • olja
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

1
Skala rötterna och lägg dem i kallt vatten med lite citron i så de håller sig vita.

2
Koka upp en kastrull med vatten, mjölk och salt. Dela rötterna i cirka 5 centimeter långa bitar. Koka rötterna

3
i kastrullen tills de är knappt mjuka, cirka 15 minuter. Tiden varierar en hel del med kvalitet och årstid, testa om de är al dente. Sila av vattnet och kyl rötterna med kallt vatten.

4
Vid servering:

5
Värm en grillpanna. Pensla pannan och de kokta svartrotsbitarna med olja. Grilla tills bitarna får fina grillränder och är varma. Lägg dem på varma tallrikar som bas för köttet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top