Grillade renfärsbullar med vitkål och potatis

Du behöver 250 g vitkål 8 st potatis medelstora 1 st gul lök 2 msk salvia strimlad färsk 400 g renfärs (eller nötfärs) salt, svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 250 g vitkål
  • 8 st potatis medelstora
  • 1 st gul lök
  • 2 msk salvia strimlad färsk
  • 400 g renfärs (eller nötfärs)
  • salt, svartpeppar

Dipp

2 dl färskost
2 msk honung
salt, vitpeppar

Tillagning:

8 st träspett blötlagda
engångsgrill
tändstickor
servetter

Gör så här

1
Skär kålen i grova bitar och förväll snabbt i kokande saltat vatten. Häll bort vattnet och spola kålen kall under kranen. Låt rinna av väl.

2

3
Borsta potatisarna och koka dem knappt mjuka, det bör finnas en liten fast kärna kvar. Låt kallna.

4
Skala och hacka löken. Blanda ner lök och salvia i färsen. Smaka av med salt och peppar. Forma skedstora bullar av färsen och tillaga dem i ugnen i 150 grader cirka 15 minuter. De får ingen stekfärg. Kyl bullarna fort.

5

6
Varva färsbullar, potatis och kål på spetten och lägg spetten i folie i kylskåpet tills det är dags för avfärd följande dag.

7

8
Dip:

9
Smaka av färskost med honung, salt och vitpeppar.

10

11
Tillagning:

12
Tänd grillen och låt den bli ordentligt varm innan spetten läggs på och grillas runt om tills färsbullarna fått färg. Doppa i dippen vartefter spetten äts.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top