Grillade nektariner med honung och mynta

Du behöver nektariner går även med mogna persikor eller plommon 2 msk citronsaft Till servering 1 dl tjock yoghurt 1 msk flytande honung 30 g...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • nektariner går även med mogna persikor eller plommon
  • 2 msk citronsaft

Till servering

1 dl tjock yoghurt
1 msk flytande honung
30 g hackade rostade pistaschnötter

Gör så här

1

Halvera nektarinerna och ta bort kärnan. Häll citronsaften över snittytorna.

2

Halvera nektarinerna och ta bort kärnan. Häll citronsaften över snittytorna.

3

Grilla ett par minuter på varje sida tills frukten fått fin färg.

4

Lägg upp de grillade nektarinerna på fat. Servera med tjock yoghurt och ringla över honung. Toppa med rostade nötter och plockad eller grovhackad mynta.

5

Tips! Välj frukt som inte är för mjuk i konsistensen eftersom den lätt fastnar på gallret och kan bli mosig. Se också till att grillgallret är väl rengjort.


Kommentar:
Syrliga nektariner är perfekt att grilla då det plockar fram sötman i frukten. En lätt och frisk dessert som tillsammans med tjock yoghurt och de knapriga nötterna passar fint efter den kryddiga och aromatiska grillmiddagen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top