Du behöver
- nektariner går även med mogna persikor eller plommon
- 2 msk citronsaft
Till servering
1 dl tjock yoghurt
1 msk flytande honung
30 g hackade rostade pistaschnötter
Gör så här
Halvera nektarinerna och ta bort kärnan. Häll citronsaften över snittytorna.
Halvera nektarinerna och ta bort kärnan. Häll citronsaften över snittytorna.
Grilla ett par minuter på varje sida tills frukten fått fin färg.
Lägg upp de grillade nektarinerna på fat. Servera med tjock yoghurt och ringla över honung. Toppa med rostade nötter och plockad eller grovhackad mynta.
Tips! Välj frukt som inte är för mjuk i konsistensen eftersom den lätt fastnar på gallret och kan bli mosig. Se också till att grillgallret är väl rengjort.
Syrliga nektariner är perfekt att grilla då det plockar fram sötman i frukten. En lätt och frisk dessert som tillsammans med tjock yoghurt och de knapriga nötterna passar fint efter den kryddiga och aromatiska grillmiddagen.