Du behöver

  • 1 kg lammrack (delade i två bitar)
  • Marinad:

  • 4 dl vatten
  • 1 dl torkad timjan
  • 1 dl rosmarin torkad
  • 0.5 dl soja
  • 0.5 dl rött vin
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk sambal oelek
  • Oliv- och sardellsmör

  • 200 g smör
  • 3 msk soltorkade tomater
  • 3 msk oliver svarta urkärnade
  • 3 msk sardeller på burk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk basilika
  • Folieinbakade grönsaker:

  • 2 st potatis
  • 1 st rotselleri
  • 2 st palsternackor
  • 13.5 st körsbärstomater gula
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 st rödlök
  • färsk timjan
  • färsk basilika
  • 2 msk tryffelolja
  • 4 msk parmesanost

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser i marinaden och lägg i racksen. Låt stå över natten.
2
Lägg köttet på grillgallret. Köttet är färdigt när kärnan är lätt rosa efter cirka 15–20 minuter. Dela racksen på mitten om du vill vara säker. Skär upp köttet i portionsbitar före servering.
3
4
Oliv- och sardellsmör:
5
Mixa aromsmöret hemma. Lägg det i plastfolie och forma till en rulle. Lägg i kylskåp så det stelnar.
6
7
Folieinbakade grönsaker:
8
Förkoka potatis, rotselleri och palsternacka så att alla grönsaker får samma koktid på glöden.
9
Dela alla grönsakerna i munsbitar. Gör portionsknyten av aluminumfolie, lägg i grönsakerna och krydda med timjan, basilika, tryffelolja och parmesan.
10
Lägg foliepaketen på glöden cirka 15 minuter tills de är varma och ångkokta. Öppna folieknytet och känn doften av timjan, tryffel och basilika.
11
Lägg några bitar lamm i varje paket och toppa med en skiva oliv- och sardellsmör.

Recept // Fler lammköttrecept