Du behöver
- 8 st lammkotletter
- 1 dl japansk soja
- 1 dl teriyakisås
- 1 dl vatten
- 2 msk jungfruolja
- saft av en pressad lime
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st limefrukt
- 1 st baguette
Marinad:
Till dopp:
Gör så här
1
Blanda alla flytande ingredienser till marinaden. Skiva vitlöken och limefrukten tunt. Lägg skivorna i marinaden.
2
Putsade lammkotletter kan ligga några timmar i marinaden. För att lättare hantera dem kan man klä kotlettbenet med aluminiumfolie. Grilla kotletterna.
3
Doppa försiktigt skivor av baguetten i marinaden. Skivorna bör inte bli för blöta. Grilla brödet hastigt på båda sidor så att ytan blir trevligt randig och spröd.
Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".
Passar till:
- Bruschetta
- Grillad entrecôte
- Biffspett med sesamdip
- Fjärilskotlett med salvia
- Lammfilé med myntapesto
- Kalkonspett New England
- Ädelostdressing från Tyskland
- Äppelvinägrette från Frankrike
- Rucoladressing från Italien
- Thailändsk ingefärslimedressing
- Amerikansk Rhode Islanddressing
- Gurkdressing från Grekland
- Pepparlax med mangosallad
- Mix på spett
- Sallad på grillgrönt
- Tandoorisallad
- Kycklingvingar som i Jeriko
- Grillad grön sparris
- Grillade lammkotletter