Du behöver

  • 8 st lammkotletter
  • Marinad:

  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 dl vatten
  • 2 msk jungfruolja
  • saft av en pressad lime
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st limefrukt
  • Till dopp:

  • 1 st baguette

Gör så här

1
Blanda alla flytande ingredienser till marinaden. Skiva vitlöken och limefrukten tunt. Lägg skivorna i marinaden.
2
Putsade lammkotletter kan ligga några timmar i marinaden. För att lättare hantera dem kan man klä kotlettbenet med aluminiumfolie. Grilla kotletterna.
3
Doppa försiktigt skivor av baguetten i marinaden. Skivorna bör inte bli för blöta. Grilla brödet hastigt på båda sidor så att ytan blir trevligt randig och spröd.

Kommentar:
Receptet är hämtat från Icakurirens grillspecial. För fler grillrecept se "passar till".


Recept // Fler lammköttrecept