RECEPT FRÅN IK

Grillade lammfärsspett med libabröd

Av .

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk malen koriander
  • 1 krm svartpeppar
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 8 st träspett blötlagda
  • 1 msk olivolja
  • Tillbehör

  • 1 st rödlök
  • 1 st lime
  • 2.5 st tomater
  • 4 st libabröd
  • 1.5 dl grekisk yoghurt
  • 1 tsk chiliflingor
  • 4 msk korianderblad hackade
  • myntakvistar

Gör så här

1
Blanda färs, salt, spis­kummin, koriander, peppar och vitlök. Dela färsen i åtta lika stora delar och forma färsen runt spetten. Pensla spetten med oljan och lägg på het grill. Grilla cirka 10 minuter, vänd dem då och då.
2
Skala och skiva löken. Skär limefrukten och tomaterna i klyftor. Servera spetten i libabröd tillsammans med lime- och tomatklyftor, hummus, picklad gurka och yoghurt. Garnera med rödlök, chiliflingor, korianderblad och mynta.

Kommentar:
Hummus och picklad gurka passar bra till, se recept nedan.

Passar till:

Recept // Fler lammköttrecept