Grillade kycklinglår och pärlcouscoussallad

Du behöver 4 portioner mahgrobiahngryn, (kallas också stor couscous eller pärlcouscous) 1/2 röd lök 1 röd spetspaprika 1 äpple 8 grillade kycklinglår 2 msk vitvinsvinäger...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner mahgrobiahngryn, (kallas också stor couscous eller pärlcouscous)
  • 1/2 röd lök
  • 1 röd spetspaprika
  • 1 äpple
  • 8 grillade kycklinglår
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 kruka basilika
  • grönsallad

Gör så här

1
1 Koka pärlcouscous enligt förpackningens anvisningar. Skär under tiden löken i strimlor och paprika och äpple i bitar.

2
2 Blanda vinäger med senap, rör därefter ner olja och salt. Rör ihop till en vinägrettsås.

3
3 Blanda couscousen med grönsakerna och slå sedan på hälften av vinägretten.

4
4 Garnera couscoussalladen med basilikablad. Servera med kycklingklubbor och grönsallad och resten av dressingen vid sidan till den som vill ha.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top