RECEPT FRÅN IK

Grillade karréspett med sparrissallad

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskkarré skivad
  • träspett
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rapsolja eller majsolja
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • sallad
  • 500 g grön sparris
  • 2 st avokado
  • 1 st grönsalladshuvud
  • vinägrett
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • salt och peppar
  • 2 msk myntablad plockade
  • bröd

Gör så här

1
Skär köttet i långa bitar och trä upp dem på spett.
2
Rör ihop soja, honung, olja och spiskummin. Pressa i vitlök.
3
Ringla blandningen över spetten och vänd runt väl. Ställ åt sidan så länge.
4
Ansa och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (cirka 3 minuter beroende på sparrisens tjocklek). Halvera och gröp ur avokadon. Plocka salladen.
5
Rör ihop vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Rör gärna i lite myntablad. Blanda salladen på ett fat. Ringla över lite vinägrett.
6
Grilla spetten runt om på utegrill. Salta och peppra. Servera varma till salladen.

Recept // Fler fläskköttrecept