Grillade karréspett med sparrissallad

Du behöver 500 g fläskkarré skivad träspett 1 msk soja 1 msk honung 1 msk rapsolja eller majsolja 1 tsk spiskummin mald 1 st vitlöksklyfta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskkarré skivad
  • träspett
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rapsolja eller majsolja
  • 1 tsk spiskummin mald
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • sallad
  • 500 g grön sparris
  • 2 st avokado
  • 1 st grönsalladshuvud
  • vinägrett
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • salt och peppar
  • 2 msk myntablad plockade
  • bröd

Gör så här

1
Skär köttet i långa bitar och trä upp dem på spett.

2
Rör ihop soja, honung, olja och spiskummin. Pressa i vitlök.

3
Ringla blandningen över spetten och vänd runt väl. Ställ åt sidan så länge.

4
Ansa och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (cirka 3 minuter beroende på sparrisens tjocklek). Halvera och gröp ur avokadon. Plocka salladen.

5
Rör ihop vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Rör gärna i lite myntablad. Blanda salladen på ett fat. Ringla över lite vinägrett.

6
Grilla spetten runt om på utegrill. Salta och peppra. Servera varma till salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top