Du behöver
- 500 g fläskkarré skivad
- träspett
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- 1 msk rapsolja eller majsolja
- 1 tsk spiskummin mald
- 1 st vitlöksklyfta stor
- sallad
- 500 g grön sparris
- 2 st avokado
- 1 st grönsalladshuvud
- vinägrett
- 1 dl olivolja
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 st vitlöksklyfta krossad
- salt och peppar
- 2 msk myntablad plockade
- bröd
Gör så här
1
Skär köttet i långa bitar och trä upp dem på spett.
2
Rör ihop soja, honung, olja och spiskummin. Pressa i vitlök.
3
Ringla blandningen över spetten och vänd runt väl. Ställ åt sidan så länge.
4
Ansa och koka sparrisen mjuk i saltat vatten (cirka 3 minuter beroende på sparrisens tjocklek). Halvera och gröp ur avokadon. Plocka salladen.
5
Rör ihop vinägretten. Smaka av med salt och peppar. Rör gärna i lite myntablad. Blanda salladen på ett fat. Ringla över lite vinägrett.
6
Grilla spetten runt om på utegrill. Salta och peppra. Servera varma till salladen.