Grillade grönsaker i baguette

Du behöver 2 grädda själv-baguetter 1 squash, ca 250 g 1 aubergine, ca 300 g 2 röda paprikor 1 msk olja 1 tsk salt 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 grädda själv-baguetter
  • 1 squash, ca 250 g
  • 1 aubergine, ca 300 g
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 kruka röd basilika
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1/2-1 msk vatten
  • 1-2 krm salt
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor

Gör så här

1
Grädda baguetterna i ugnen enligt förpackningens anvisning.

2
Skölj och skär squash och aubergine i centimetertjocka skivor på snedden. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Pensla grönsakerna med oljan och strö över saltet.

3
Grilla grönsakerna på utegrill, i grillpanna eller i ugnen.

4
Mixa basilikan med ost, tomatpuré, skalad vitlök och olivolja med mixerstav eller i en liten matberedare. Späd med vattnet till en lagom tjock röra. Smaka av med salt.

5
Klyv baguetterna och skär dem mitt itu till 4 bitar. Bred basilikaröran på över- och underdel och fördela grönsaker och skinka mellan bröden.

6
Bjud på nektarinhalvor med kesoklick och lite flytande honung efter mackorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top