Du behöver
- 2 grädda själv-baguetter
- 1 squash, ca 250 g
- 1 aubergine, ca 300 g
- 2 röda paprikor
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 kruka röd basilika
- 1 dl färskriven parmesanost
- 1 msk tomatpuré
- 1 liten vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 1/2-1 msk vatten
- 1-2 krm salt
- 200 g rökt skinka i tunna skivor
Gör så här
1
Grädda baguetterna i ugnen enligt förpackningens anvisning.
2
Skölj och skär squash och aubergine i centimetertjocka skivor på snedden. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i breda strimlor. Pensla grönsakerna med oljan och strö över saltet.
3
Grilla grönsakerna på utegrill, i grillpanna eller i ugnen.
4
Mixa basilikan med ost, tomatpuré, skalad vitlök och olivolja med mixerstav eller i en liten matberedare. Späd med vattnet till en lagom tjock röra. Smaka av med salt.
5
Klyv baguetterna och skär dem mitt itu till 4 bitar. Bred basilikaröran på över- och underdel och fördela grönsaker och skinka mellan bröden.
6
Bjud på nektarinhalvor med kesoklick och lite flytande honung efter mackorna.