RECEPT FRÅN HJ

Grillade endiver med ädelost

Av . Foto: Åsa Dahlgren

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 75 g hasselnötter
  • endiver
  • Olivolja att pensla
  • 150 g ädelost
  • flingsalt
  • Lantbröd med bönröra

  • skivat lantbröd
  • olivolja att pensla på brödet
  • Bönröra

  • finhackad bladpersilja
  • flingsalt

Gör så här

1

Rosta nötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar lossna. Ta bort skalet genom att gnugga de något avsvalnade nötterna. Hacka nötterna grovt.

2

Dela endiverna på längden. Pensla med olivolja runtom och grilla över fin glödbädd i ca 10 minuter. Endiverna ska bli mjuka och få färg.

3

Toppa med smulad ädelost, nötter, olivolja och flingsalt.

4

Dela brödskivorna, pensla båda sidor med olivolja, grilla på galler. Lägg på klickar med bönröra, strö på bladpersilja och flingsalt.


Recept